Web Analytics Made Easy - Statcounter

 خبرگزاری آریا- سخنگوی وزارت امور خارجه طالبان اعلام کرد که امیرخان متقی وزیر خارجه طالبان در رأس یک هیأت بلندپایه کابل را به مقصد تهران ترک کرد.
 به گزارش خبرگزاری آریا،عبدالقهار بلخی روز شنبه در توئیتی نوشت :‌" امیرخان متقی در این سفر با مقامات ایرانی در باره مسائل سیاسی، اقتصادی، ترانزیتی و مهاجران افغان در جمهوری اسلامی ایران بحث و تبادل نظر خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

"
بلخی افزوده است که هیأت اعزامی پیش از سفر خود به تهران در کابل طی نشستی موضوعات مهم را در دستور کار خود قرار داده است.
تهران همواره از طالبان خواسته است که برای به رسمیت شناخته شدن، دولت فراگیر با شرکت تمام اقوام افغانستان تشکیل دهد.
سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه ایران اخیرا در نشست هفتگی خود با خبرنگاران  در پاسخ به سوالی در مورد طالبان  گفت: وزارت امور خارجه مواضع جمهوری اسلامی ایران را به دقت اعلام کرده است. آنچه در افغانستان بیش از همه مورد تاکید ایران و کشورهای همسایه است، تشکیل دولت فراگیر  است که بازتاب دهنده تنوع قومی و جمعیتی افغانستان باشد.
خطیب زاده با بیان اینکه مسیر آینده افغانستان، تحقق اراده همه مردم افغانستان است، گفت: سیاست ایران در قبال تمامی مردم افغانستان روشن بوده است. 

سیگار:اشرف غنی ،کرزی و امریکا نقش مهمی در سقوط کابل داشتند
 دفتر بازرس ویژه ایالات متحده امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) اعلام کرد عملکرد 20 ساله آمریکا در افغانستان و دولت های حامد کرزی و محمد اشرف غنی نقش مهمی در سقوط کابل داشت.
 خبرگزاری صدای افغان (آوا)به نقل از گزارش تازه سیگار اضافه کرد سقوط کابل پیش از فرار اشرف غنی و ورود  طالبان به  کابل برنامه ریزی شده بود.
در  ادامه این گزارش اضافه شده است هزینه 146 میلیارد دلاری آمریکا برای بازسازی  افغانستان که 89 میلیارد دلار  آن برای آموزش و تجهیز نیروهای امنیتی بود با  سقوط کابل از بین  رفت .
براساس گزارش های منتشر شده ،خود طالبان هم انتظار نداشتند که چنین راحت و بدون درگیری شدید کابل را تسخیر کنند. ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، در اولین کنفرانس مطبوعاتی خود (سه‌شنبه 26 مرداد) پس از تصرف کابل اذعان کرد که «قرار بود واحدهای ما در دروازهٔ شهر باقی بمانند». ولی خروج اشرف غنی، رئیس‌جمهور، از کشور عملاً ستون فقرات دولت را به فروپاشی کشاند و طالبان با این توجیه که باید از هرج‌ومرج جلوگیری کرد، وارد کابل شدند.
عملکرد  20 ساله آمریکا و دولت های سابق افغانستان بجز فساد مالی و اداری ،قاچاق مواد مخدر  و حملات شبانه به منازل مردم و جان باختن افراد بیگناه نتیجه ای برای مردم افغانستان نداشت.
بخش زیادی از این  پول ها براساس گزارش تازه وال استریت ژورنال توسط خود آمریکایی‌ها در چرخه فساد حیف و میل شد  و بخش دیگر نیز توسط شماری از افراد در دولت‌های حامد کرزی و اشرف غنی در یک چرخه فساد از بین رفته است.
براساس گزارش  منابع خبری ، "عبدالسلام رحیمی" رئیس اداره امور دولت محمد اشرف غنی  رئیس جمهوری سابق  و حمدالله محب مشاور امنیت ملی  پیش از سقوط  کابل به طور منظم با طالبان در تماس بوده اند.
به گفته اشرف غنی ،بسم الله محمدی وزیر دفاع پیش از سقوط کابل در تماسی گفته بود که دیگر قادر به  تامین امنیت کابل نیستند و مشاور امنیت ملی نیز از قصد طالبان برای اعدام اشرف غنی سخن گفته بود.
ملاعبدالغنی برادر معاون دولت  موقت طالبان با رد گفته  های محب در باره اعدام اشرف غنی گفته بود برنامه اعدام غنی در دستور کار  طالبان نبود و وی  نیز مانند دیگر مقامات مانند  عبدالله عبدالله و حامد کرزی شامل عفو عمومی می شد.
بسم الله محمدی نیز پس از مصاحبه اشرف غنی واکنش نشان داد و گفت که از برنامه فرار محمداشرف غنی اطلاعی نداشت و بالگردهای وی را هنگام پرواز از کاخ ریاست جمهوری از پنجره وزارت دفاع مشاهده کرده است اما هنوزهم نمی دانست که رئیس جمهوری فرار کرده است تا اینکه فرمانده نیروی هوایی از فرار وی به ازبکستان اطلاع داده است.
بدبینانه‌ترین پیش بینی‌های سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس نیز سقوط نظام جمهوری در افغانستان را در 15 آگوست پیش بینی نکرده بود.
برخی مقام‌های طالبان هم گفته بودند که آنها هم انتظار سقوط زودهنگام را پیش بینی نکرده بودند و به همین دلیل بدون برنامه وارد کابل شدند و هرج و مرجی رخ داد.
برخی منابع دیگر هم در رسانه‌های افغانستان به نقل از منابع خارجی نوشته بودند که سقوط نظام توسط افراد پنهان طالبان در درون دولت اشرف غنی رخ داده است.
اشرف غنی در گفت وگوی ویژه  با یک رسانه خارجی گفته است که اشتباه من اعتماد به آمریکا و شرکای بین‌المللی بود.

 طالبان از جامعه جهانی خواست بدون تعصب سیاسی به افغانستان کمک کند
 عبدالغنی ملابرادر معاون نخست وزیر کابینه طالبان از جامعه جهانی خواست در ارسال کمک های بشردوستانه به افغانستان به دور از تعصبات سیاسی شتاب کنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، ملابرادر در پیام ویدئویی با اشاره به آن‌که برف و سیل اخیر وضعیت مردم افغانستان را بدتر کرده ، گفت: جهان موظف به کمک است.
وی افزود: جامعه جهانی باید از مردم افغانستان بدون هیچ گونه تعصب سیاسی حمایت  و به تعهدات بشردوستانه خود عمل کند.
ملابرادر تاکید کرد که آب و هوا ( زمستان ، سرما ) وضعیت حساس مردم افغانستان را بدتر کرده است و طالبان آماده همکاری برای توزیع کمک های بین المللی در سراسر کشور است.
به دنبال قدرت گرفتن طالبان و مسدود شدن میلیاردها دلار از دارایی های افغانستان توسط آمریکا، این کشور با هرج و مرج مالی، افزایش تورم و بیکاری روبه رو شده است.
آژانس های کمک رسانی جهانی هشدار داده اند که انتظار می رود بیش از نیمی از جمعیت 38 میلیونی افغانستان در زمستان امسال با گرسنگی مواجه شوند.
علاوه برمشکلات مالی، وضعیت آب و هوایی افغانستان نیز مزید بر علت شده و برف در روزهای اخیر بیشتر مناطق مرکزی و شمال افغانستان را پوشانده و سیل بخش‌هایی از جنوب را تحت تأثیر قرار داده است.
بسیاری از افغان ها برای تامین هزینه های گرمایش با مشکلاتی مانند قطعی برق گسترد روبه رو هستند.

 محموله جدید کمک‌های بشردوستانه ایران به افغانستان رسید
 محموله جدید کمک‌های جمهوری اسلامی ایران در آستانه سالگرد شهادت سردار سلیمانی در استان قندهار افغانستان میان نیازمندان توزیع گردید.
کنسولگری سفارت جمهوری اسلامی ایران در قندهار افغانستان امروز جمعه در توئیتی اعلام کرد که این محموله کمکی به وزن 15 تن که شامل مواد غذایی و خوراکی بود، بین مردم قندهار توزیع شده است.
پیش از این نیز جمهوری اسلامی ایران 11 محموله از کمک های بشردوستانه خود را در استانهای کابل، هرات، قندوز، قندهار و ننگرهار  میان نیازمندان و زخمی های حوادث تروریستی توزیع کرده است.
جمهوری اسلامی ایران طی 40 سال گذشته در کنار مردم افغانستان بوده و همواره از مردم این کشور حمایت کرده است که پس از تحولات اخیر نیز به این همکاری همچنان ادامه می دهد.

 سخنگوی وزارت امور خارجه:‌ فعالیت‌های دیپلماتیک سفارت افغانستان در تهران
سخنگوی وزارت امور خارجه گفت که فعالیت‌های دیپلماتیک سفارت افغانستان در تهران همچون سفارتخانه‌های خارجی در چارچوب اصول وین قرار دارد.

 در پی انتشار اخباری در خصوص فعالیت‌های سفارت افغانستان در تهران، «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (یکشنبه) 19 دی ماه با رد برخی مطالب مطرح شده در خصوص فعالیت‌های آینده سفارت افعانستان در تهران، اعلام کرد: فعالیت‌های دیپلماتیک سفارت افغانستان در تهران همانند تمامی سفارتخانه‌های خارجی در چارچوب اصول و قواعد تعریف شده کنوانسیون 1961 وین در خصوص روابط دیپلماتیک قرار دارد و هیچگونه تغییر و تحولی خارج از آن ممکن نیست.

لازم به ذکر است، برخی رسانه‌ها مطالبی را درباره وضعیت سفارت افغانستان در تهران همزمان با سفر امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه افغانستان منتشر کردند. این رسانه‌ها مدعی شده بودند که دولت ایران سفارت افغانستان در تهران را تحویل نیروهای طالبان می‌دهد و سفیر دولت سابق افغانستان در تهران نیز ایران را به مقصد کشور اروپایی ترک کرده است.
روابط عمومی وزارت امور خارجه نیز امروز (یکشنبه)‌ 19 دی ماه درباره سفر امیرخان متقی اعلام کرد که شب گذشته (شنبه) 18 دی ماه «مولوی امیرخان متقی» سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان در رأس یک هیات اقتصادی و سیاسی وارد تهران شد.
براساس اعلام این وزارتخانه در این هیأت که سرپرستان وزارتخانه‌های اقتصاد و صنعت، تجارت افغانستان و معاونان چندین وزارتخانه اقتصادی نیز حضور دارند قرار است درباره همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور مذاکره شود.
روابط عمومی وزارت خارجه با بیان این‌که جمهوری اسلامی ایران همواره بر ضرورت حفظ روابط اقتصادی و تجاری دو کشور در راستای منافع مردم کشور همسایه خصوصا در شرایط کنونی تاکید دارد، اعلام کرد: در جریان این سفر قرار است در موضوعات مختلف اقتصادی و تجاری چون همکاری‌های بانکی، بازارچه‌های مرزی، معدن، تجارت و همکاری‌های ورزشی توافقاتی حاصل شود.
 هیأتی از طالبان به سرپرستی «امیرخان متقی»، سرپرست وزارت خارجه هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان دیشب وارد تهران شد.
«عبدالقهار بلخی» سخنگوی وزارت خارجه طالبان هم دیروز در توئیتی نوشت که امیرخان متقی در این سفر با مقامات ایرانی در باره مسائل سیاسی، اقتصادی، ترانزیتی و مهاجران افغان در جمهوری اسلامی ایران بحث و تبادل نظر خواهد کرد.
پیش از این نیز «امیرخان متقی»، سرپرست وزارت خارجه دولت موقت طالبان در حاشیه سفر خود به اسلام‌آباد برای شرکت در هفدهمین نشست اضطراری وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی درباره افغانستان با حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در اسلام آباد دیدار و گفتگو کرد.
سخنگوی وزارت خارجه دولت موقت طالبان درباره این دیدار گفت که دو طرف ضمن گفت‌وگو درباره اوضاع کنونی امنیتی و انسانی افغانستان، در مورد روابط سیاسی، بازرگانی و اقتصادی بین دو کشور تبادل نظر کردند.
پس از این دیدار نیز سعید خطیب‌زاده سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره عکس منتشر شده از دیدار امیرخان متقی وزیر خارجه هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان در حاشیه سازمان همکاری اسلامی در اسلام آباد اظهار داشت: در حاشیه اجلاس‌های بین‌المللی نشست و گفت‌وگوهای این طوری در محل اجلاس کاملا طبیعی است. گفت‌وگویی از طرف وزیر خارجه هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان با امیرعبداللهیان به صورت مختصر انجام شد و عکس آن را همه دیدند.

استاد دانشگاه منتقد طالبان بازداشت شد
استاد دانشگاه منتقد طالبان بازداشت شدخبرگزاری آریا-طالبان، فیض‌الله جلال استاد دانشگاه، را به اتهام تحریک مردم ضد گروه طالبان بازداشت کرد.
بنابر گزارش آسوشیتدپرس، فیض‌الله جلال، استاد دانشگاه کابل، که انتقادهای تندی علیه گروه طالبان مطرح کرده بود، بازداشت شد.
ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان، با انتشار یک توییت گفت این استاد دانشگاه به اتهام «تحریک مردم علیه نظام» بازداشت شده است. او جلال را «انسان متعصب» خوانده است و گفته حرف‌های این استاد دانشگاه «چرندیات محض» است.
فیض‌الله جلال پیش‌تر در یک مناظره تلویزیونی با انتقاد تند از سیاست‌های گروه طالبان، با الفاظی عجیب درباره محمد نعیم، سخنگوی دفتر طالبان در دوحه قطر، صحبت کرد که این موضوع بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی داشت.
خانواده این استاد دانشگاه خواستار آزادی فوری او شده‌اند و می‌گویند خبری از وضعیت او ندارند. مقام‌های سازمان عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر نیز بر لزوم آزادی فوری این استاد دانشگاه تاکید کرده‌اند.
حسینه جلال، دختر فیض‌الله جلال، می‌گوید پدرش در دو دهه گذشته منتقد حکومت‌های قبلی افغانستان بوده ولی از یک ماه پیش که از گروه طالبان انتقاد کرد، تحت تعقیب قرار گرفت و جان او در خطر بود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: طالبان افغانستان آمریکا ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۸۴۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت وزیرخارجه انگلیس با تروریستی خواندن سپاه پاسداران

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسکای نیوز، «دیوید کامرون»، وزیرخارجه انگلیس قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست گروه‌های تروریستی را رد کرد.

در این گزارش گفته شده که از آنجا که کامرون می خواهد روابط دیپلماتیک خود را با تهران حفظ کند، با قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست تروریستی مخالفت کرده است.

این موضع گیری را وزیر امور خارجه انگلیس در حضور اعضای کمیته روابط بین الملل و دفاع پارلمان این کشور تشریح کرده است.

کامرون در عین حال در ادامه مواضع خصمانه و ضدایرانی خود، تحریم‌ها علیه ایران را قدرتمند و کافی عنوان کرده و گفت: «همه کارهایی که باید انجام دهیم تا بر ایران فشار بیاوریم و مطمئن شویم که می‌توانیم علیه آنها عمل کنیم، از طریق تحریم‌ها وجود دارد. ما سپاه را به طور کامل تحریم کرده‌ایم. وقتی از سرویس‌های اطلاعاتی و دیگران می‌پرسم، آیا اقدامات بیشتری انجام دهیم، پاسخ منفی است.»

کامرون ادامه داد: «در مورد ممنوعیت بیشتر علیه سپاه پاسدارن یک عیب وجود دارد، و آن این است که این اقدامات به طور موثر به روابط دیپلماتیک ما با ایران پایان می دهد. در حالی که روابط دیپلماتیک ما در حال حاضر نیز بسیار محدود است.»

وزیرخارجه انگلیس در ادامه درباره لزوم رابطه دیپلماتیک لندن با تهران گفت: «وقتی صحبت از تلاش برای توقف درگیری به میان می‌آید، وقتی صحبت از ارسال پیامی مستقیم به ایرانی‌ها می‌شود… من خودم می‌خواهم آن گفتگو را داشته باشم، نمی‌خواهم به همتای فرانسوی‌ام زنگ بزنم و بگویم که آیا می توانید با این پیام به ایرانیان پیام دهید؟ من فکر می کنم که این به نفع بریتانیا نیست، این رویکرد ما را تقویت نمی کند و از بسیاری جهات آن را تضعیف می کند.»

پیش از این نیز یک منبع بلند پایه انگلیسی اعلام کرده بود که دیوید کامرون وزیر خارجه انگلیس شخصاً یک پیام به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و اسرائیل کاتز وزیر خارجه این رژیم تحویل داده است. بر اساس این گزارش، مفاد پیام مذکور به این نکته اشاره دارد که انگلیس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در لیست گروه‌های تروریستی قرار نمی‌دهد. در این گزارش تاکید شده بود که نتانیاهو و کاتز از کامرون در جریان نشست مشترک ماه گذشته در اراضی اشغالی خواسته بودند این اقدام را انجام دهد. بهانه آنها این بود که عملیات تنبیهی ایران ثابت کرده اتخاذ چنین اقدامی ضروری است!

با این وجود منبع انگلیسی مذکور تصریح کرد که کامرون تاکید کرده با این اقدام مخالف بوده و بهتر است لندن به مذاکرات خود با تهران ادامه دهد.

ماه گذشته نیز وزیر خارجه انگلیس از رژیم صهیونیستی خواسته بود به تنش ها در منطقه خاورمیانه دامن نزد و به تلافی جویی ضد ایران نپردازد و ایده حمله به ایران را کنار بگذارد.

وزیر خارجه انگلیس همچنین اعلام کرد که رژیم صهیونیستی همکاری با متحدانش، اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران را مورد بررسی قرار خواهد داد. کامرون به این رژیم توصیه کرد تمرکز خود را بر توافق آتش بس با حماس قرار دهد.

کد خبر 6093652

دیگر خبرها

  • عیادت امیرعبداللهیان از دیپلمات وزارت امور خارجه سوریه
  • عیادت امیرعبداللهیان از دیپلمات مجروح شده سوری
  • بیش از ۳۵ کشته در حملات داعش در افغانستان
  • طالبان خواستار افزایش همکاری‌های تجاری با ازبکستان شد
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • مخالفت وزیرخارجه انگلیس با تروریستی خواندن سپاه
  • مخالفت وزیرخارجه انگلیس با تروریستی خواندن سپاه پاسداران
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • ایران حمله تروریستی هرات را محکوم کرد
  • دعوت از طالبان برای شرکت در کنفرانس وقف