Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از فارس، جنجال برخی رسانه‌ها برای تحویل سفارت افغانستان در تهران به طالبان با هدف به حاشیه بردن سفر وزیر خارجه این گروه به تهران بود که با تکذیب عدم واگذاری سفارت و همچنین انتشار خبر دیدار احمد مسعود با امیرخان متقی، به نظر می‌رسد هدف این رسانه‌ها برای زیر سوال بردن سیاست ایران در افغانستان با شکست مواجه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تهران بارها اعلام کرده است که با تمام طرف‌های افغان در ارتباط بوده و تمام تلاش این کشور ایجاد ثبت و امنیت در کشور همسایه است. 

حاشیه‌سازی رسانه‌های خارجی به دنبال سفر وزیرخارجه طالبان به ایران

ماجرا از این جا شروع می‌شود که برخی رسانه‌ها مطالبی را درباره وضعیت سفارت افغانستان در تهران همزمان با سفر امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه افغانستان منتشر کردند. این رسانه‌ها مدعی شده بودند که دولت ایران سفارت افغانستان در تهران را تحویل نیروهای طالبان می‌دهد و سفیر دولت سابق افغانستان در تهران نیز ایران را به مقصد کشور اروپایی ترک کرده است.

اما رسول خطیب زاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران در واکنش به این ادعا اعلام کرد: فعالیت‌های دیپلماتیک سفارت افغانستان در تهران همانند تمامی سفارتخانه‌های خارجی در چارچوب  اصول و قواعد تعریف شده کنوانسیون ۱۹۶۱ وین در خصوص روابط دیپلماتیک قرار دارد و هیچگونه تغییر و تحولی خارج از آن ممکن نیست.

براساس کنوانسیون ۱۹۶۱ وین تنها در صورتی سفارت تحویل طالبان داده می شود که ایران به صورت رسمی دولت این گروه را به رسمیت بشناسد.

یک منبع آگاه در گفت‌وگو با خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس درباره وضعیت سفارت افغانستان پس از به قدرت رسیدن طالبان گفت: پس از تحولات اخیر سیاسی در افغانستان، سفیر وقت «عبدالغفور لیوال» طی حکمی اختیار خود را به عبدالقیوم سلیمانی معاون خود واگذار کرد. 

فعالیت سفارت افغانستان در تهران براساس کنوانسیون وین ادامه خواهد داشت

وی افزود: سفارت افغانستان در اختیار سلیمانی بود و تمام نامه‌هایی که باید به امضا سفیر می‌رسید، از سوی معاون وی امضا می‌شد، تایید امضا باید از سوی وزارت خارجه افغانستان نیز مورد تایید قرار می‌گرفت که پس از درخواست از سوی سفارت افغانستان در ایران نامه‌ای به امضا امیرخان متقی صادر و آقای سلیمانی به عنوان سرپرست معرفی می‌شوند.

این منبع آگاه در مورد واگذاری سفارت نیز گفت: براساس کنوانسیون‌ها ایران نیز پیش از به رسمیت شناختن  قادر به واگذاری سفارت به دولت موقت نیست و تنها پذیرای دیپلمات‌های جدیدی خواهد بود که دولت موقت معرفی می ‌کند و این امر نیز به دلیل عدم قطع روابط دیپلماتیک صورت می‌گیرد.

وی گفت: تاکنون از سوی طالبان هیچ نماینده جدیدی برای سفارت افغانستان در تهران معرفی نشده است. 

این منبع آگاه همچنین توضیح داد: براساس کنوانسیون و تا زمان به رسیمت شناختن تمام ماموران فعلی می‌توانند به ماموریت خود ادامه دهند و تنها می‌توان دیپلمات جدید برای عدم قطع روابط جابه جا شوند و سفیر تا شناسایی رسمی دولت مورد پذیرش قرا نمی‌گیرد.

بنظر می‌رسد که رسانه‌های معاند با داغ کردن موضوع واگذاری سفارت افغانستان به طالبان به دنبال به حاشیه بردن اهداف این سفر مهم به ایران بود. 

اما با اظهارات مقامات ایران مبنی بر عدم واگذاری سفارت به طالبان و اعلام دیدار احمد مسعود و امیرخان متقی در تهران این هدف رسانه ها معاند برای به حاشیه بردن سفر وزیر خارجه طالبان شکست خورد.

سیاست ایران در افغانستان

ایران همواره اعلام کرده است که سیاست این کشور در افغانستان مشخص بوده و ضمن ارتباط با تمام طرف‌های افغان خواهان تشکیل دولت فراگیر است. 

در این راستا امیر عبدالهیان وزیر خارجه ایران در دیدار با امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان که به تهران سفر کرده بود، در خصوص تشکیل دولت فراگیر، ضرورت تامین شاخص‌های قابل قبول در این خصوص را مورد تأکید قرار داد.

پیش از این نیز تهران اعلام کرده است که ضمن برقراری ارتباط با طالبان، شناسایی این گروه در دستور کار نیست. 

سخنگوی وزارت خارجه ایران در این باره گفته که ما امروز در نقطه شناسایی طالبان قرار نداریم مولفه‌ها و مشخصه‌هایی که می‌تواند به دولت جدید در افغانستان بینجامد در این ملاقات و دیدارهای قبلی گفته شد و شناسایی چیزی است که هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان باید آن را به دست بیاورد.

کد خبر 649435 برچسب‌ها ایران و افغانستان افغانستان طالبان سفیر - سفارتخانه - سفارت

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: ایران و افغانستان افغانستان طالبان سفیر سفارتخانه سفارت سفارت افغانستان در تهران براساس کنوانسیون واگذاری سفارت امیرخان متقی وزارت خارجه وزیر خارجه رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۵۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سد طالبان بر مسیر «دوستی»

به گزارش «تابناک»، روزنامه خراسان در مطلبی نوشت: شاید وقتی سال ۷۹ دولت ایران با ترکمنستان برای احداث سد دوستی که ۸۰ درصد آب ورودی آن از هریرود افغانستان تأمین می‌شود توافق کردند و بدون حضور یا تعیین یا ضمانت حقابه آن از سوی کشور افغانستان این سد ۱.۵ میلیارد مکعبی را احداث کردند و سال ۱۳۸۴ به بهره برداری رساندند، تصور نمی‌کردند روزی برسد که دولت افغانستان در بالادست این سد سه سد «سلما»، «کبکان» و «پاشدان» را روی هریرود احداث کند.

شاید این مهلک‌ترین اشتباه دستگاه متولی آب و دیپلماسی کشور باشد که بدون تضمین حقابه بالادست سدی احداث کنند و آب ۶ میلیون جمعیت را به آن وابسته کنند، اما سال ۹۵ دولت افغانستان به کمک هندوستان سد سلما را به بهره برداری رساند و حقابه سد دوستی کاهش جدی پیدا کرد، ولی دستگاه دیپلماسی ایران بازهم قادر نشد مانع احداث سد‌های بعدی شود و سد‌های کبکان و پاشدان هم پا روی گلوی حقابه ایران از هریرود گذاشتند.

امروز بحران آب در کلان شهر مشهد و استان خراسان رضوی به نقطه جوش رسیده و همه کاسه چه کنم دست گرفته اند که از کجا آب مشهد را تأمین کنند؛ از آبخوان بی آب فرونشسته یا دریای عمان و هزار مسجد که هیچ کدام افق خوشبینانه‌ای در کوتاه مدت ندارند.

اما بحران به این جا ختم نمی‌شود و سد دوستی که ۱.۵ میلیارد مترمکعب ظرفیت دارد و تا همین چند سال پیش حدود ۶۵ درصد آب مشهد را تأمین می‌کرد الان تنها ۵ درصد آب دارد و با تجهیزات خاص آب از این سد برداشت می‌شود، زیرا کفگیر سد به ته مخزن رسیده است؛ و بنا بر اذعان مدیرعامل آبفای مشهد از ابتدای سال آبی تا پایان سال گذشته هیچ آبی از بالادست وارد سد دوستی نشده است؛ و این پایان ماجرا نیست. زیرا دو روز پیش یعنی روز یکشنبه ۹ اردیبهشتماه رسانه‌های محلی افغانستان از آغاز فاز جدید احداث «پاشدان» در ولایت هرات و روی سد دوستی با حضور ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی نخست وزیر طالبان و عبدالطیف منصور، سرپرست وزارت آب و انرژی طالبان، خبر دادند و این تیر آخر افغانستان به حقابه سد دوستی نخواهد بود. ساختمان این سد چند سالی مسکوت مانده بود، اما اخیراً دولت افغانستان به فکر بهره برداری از این سد افتاده و دستگاه دیپلماسی ما نیز همچنان بدون تحرک است.

مدیرعامل آب منطقه‌ای استان نیز روز گذشته در گفتگو با خبرنگار ما ضمن اظهار بی اطلاعی از این اقدام دولت افغانستان گفت: تا پایان سال گذشته ما آب ورودی به سد دوستی نداشتیم و بعد از دو سیل اخیر در بالادست حدود ۴۰ میلیون مترمکعب آب وارد سد دوستی شد و با این اقدام دولت افغانستان حقابه سد دوستی به مخاطره خواهد افتاد و قطعاً آن را پیگیری خواهیم کرد.

نعمت نژاد با اشاره به این که دولت جمهوری اسلامی ایران هیچ توافقنامه‌ای در خصوص تأمین حقابه سد دوستی با کشور افغانستان ندارد ابراز امیدواری کرد موضوع احداث پاشدان از مجاری دیپلماسی و تهران پیگیری خواهد شد

دیگر خبرها

  • عیادت امیرعبداللهیان از یک دیپلمات سوری
  • عیادت امیرعبداللهیان از دیپلمات وزارت امور خارجه سوریه
  • عیادت امیرعبداللهیان از دیپلمات مجروح شده سوری
  • آخرین وضعیت دیپلمات مجروح حمله اسرائیل به سفارت ایران + عکس
  • عیادت امیرعبداللهیان از دیپلمات سوری که در حمله رژیم صیهونیستی به سفارت ایران مجروح شد
  • عیادت وزیر خارجه ایران از دیپلمات سوری آسیب دیده در حمله تروریستی اسرائیل به سفارت ایران در دمشق
  • ماشاالله قصاب کیست و کجاست؟ (+عکس)
  • آمریکا: برای حفظ منافع ملی با طالبان تعامل می‌کنیم
  • طالبان افغانستان برای جذب توریست خارجی دست به کار شده اند
  • سد طالبان بر مسیر «دوستی»