Web Analytics Made Easy - Statcounter

سلیمانی گفت: این مذاکرات با ابتکار، میانجگیری و میزبانی ایران بین بزرگان امارت اسلامی و آقایان اسماعیل‌خان و احمد مسعود و سایر سیاسیون افغانستانی در جریان سفر امیرخان متقی به تهران برگزار شد

به گزارش برنا، عبدالقیوم سلیمانی، سرپرست سفارت افغانستان در تهران شب گذشته (سه‌شنبه) در نشست خبری با حضور خبرنگاران در محل سفارت افغانستان در تهران گفت: در ابتدا لازم است در خصوص نشستی که در جریان سفر امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه افعانستان به تهران، بین شخصیت‌های افغانستانی و هیئت طالبان برگزار شد، بگویم که من به نمایندگی از کسی صحبت نمی‌کنم و صرفاً روایت خودم را از آن جلسات بیان می‌کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: باید متوجه این قضیه باشیم که در شرایط خوبی قرار نداریم و در ایران هر روز بر تعداد مهاجران افزوده می‌شود.

سرپرست سفارت افغانستان در تهران تصریح کرد: اگر مشکلات افغانستان را بپذیریم باید این را نیز بپذیریم که مذاکره بهترین راه حل برای حل این مشکلات است.

سلیمانی در تشریح نشست اخیر گروه‌های افغانستانی در تهران گفت: این مذاکرات با ابتکار، میانجگیری و میزبانی ایران بین بزرگان امارت اسلامی و آقایان اسماعیل‌خان و احمد مسعود و سایر سیاسیون افغانستانی در جریان سفر امیرخان متقی به تهران برگزار شد.

وی ادامه داد: از دید من نشست خوبی بود و نشست اول ۵ ساعت طول کشید و دو طرف در مورد مسائل کلیدی، به صراحت و در یک فضای آرام و سازنده صحبت کردند. در جلسه‌ی دوم احمد مسعود حاضر نبود.

سرپرست سفارت افغانستان در تهران تصریح کرد: اسماعیل خان و احمد مسعود بر تشکیل دولت فراگیر، قانون اساسی، حقوق زنان و اجتناب از جنگ تاکید کردند.

وی ادامه داد: آقای متقی و دوستانشان نیز نظرات خود را بیان کردند. این نشست اول است و طبیعتاً مسیر مذاکرات زمان‌بر است؛ برای مثال مذاکرات قطر دو سال ادامه داشت. لذا اینکه توقع داشته باشیم، مذاکرات فوراً دارای نتیجه باشد غیر منطقی است.

سلیمانی ادامه داد: این نشست برای شروع کار، خوب بود. ایران نیز بعد از نشست به هر دو طرف اعلام کرد که از برگزاری این نشست‌ها که به نفع مردم افغانستان باشد حمایت می‌کند. پس به نظر من روند این مذاکرات مثبت بود.

وی ادامه داد: اما چون این مذاکرات ابتدایی بود، تصمیم بر این شد که دو طرف پس از مشورت‌های بیشتر تصمیم به ادامه‌ی مذاکرات بگیرند.

سرپرست سفارت افغانستان در تهران، درباره نقش ایران در تسهیل این مذاکرات، گفت: ایران تلاش کرد که مذاکرات بین طرف‌ها انجام شود و اعلام کرد که حاضر است زمینه برای ادامه مذاکرات را فراهم کند، از این رو ایران نقش مثبتی در برگزاری این مذاکرات داشت.

 

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در خصوص انتشار برخی حواشی پیرامون فعالیت سفارت افغانستان در تهران گفت: آقای لیوال (سفیر پیشین افغانستان در تهران) حدود ۴ ماه قبل تصمیم گرفت استعفا دهد. از روزی که آقای لیوال استعفا داد بر اساس قانون، من سرپرست سفارت بودم که در تاریخ ۸/۲۹ نامه‌ای از وزارت خارجه افغانستان با امضای آقای متقی دریافت کرده‌ام که "شما سرپرست سفارت در تهران هستید"

 

وی ادامه داد: واقعاً برای من عجیب بود که چرا دوستان شرایط سفارت را درک نمی‌کند. سفارت باید از حاشیه‌های سیاسی دور باشد و مهم‌ترین کار سفارت خدمات‌رسانی به مهاجرین است. سفارت بعد از سقوط نظام قبلی تا به امروز هیچ موضع گیری سیاسی نداشته است.

 

سلیمانی اضافه کرد: مردم افغانستان نیاز به خدمات رسانی دارند و نمایندگی‌های ما در ایران این نقش را به خوبی بازی کردند.

 

سرپرست سفارت افغانستان در تهران گفت: جامع‌ترین پاسخ به شایعات اخیر را سعید خطیب زاده داد و گفت: فعالیت سفارت افغانستان در تهران مطابق با قوانین بین‌المللی و بر اساس کنوانسیون وین است. سفارت افغانستان مثل گذشته بر اساس قوانین بین‌المللی و کنوانسیون وین وظیفه خود را ادامه می‌دهد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: افغانستان طالبان ایران مشکلات دولت قانون زنان جنگ قطر وزارت خارجه خدمات رسانی بازی سفارت افغانستان در ایران سرپرست سفارت افغانستان در تهران تهران گفت اسماعیل خان احمد مسعود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۱۰۷۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست اقتصادی ایران و افغانستان در زاهدان

به دنبال سفر سرپرست وزارت صنعت و تجارت امارت اسلامی به منطقه مرزی افغانستان و ایران، نشست مشترک اقتصادی مقامات دو کشور در ولسوالی مرزی "زهک" ایران برگزار شد.

در این نشست که با هدف تقویت روابط تجاری، فعال‌سازی منطقه آزاد تجاری و صنعتی سیستان ایران، بررسی مسیر اجرای خط آهن بین دو کشور و غیره با حضور والی سیستان و بلوچستان ایران به عنوان رئیس هیأت ایرانی و سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان به عنوان رئیس هیأت افغانستانی در سالن اجتماعات ولسوالی زهک برگزار شد بر روی مفاد تفاهم نامه پیشنهادی توافق شد.

همچنین مقرر شد با تشکیل کمیته ای متشکل از مسئولان مرتبط دو کشور مباحث مطرح شده به صورت فنی و کارشناسی شده در جلسات بعدی مورد بحث و گفت‌وگو قرار گیرد.

والی سیستان و بلوچستان ایران در این نشست گفت: اقتصاد افغانستان برای جمهوری اسلامی بسیار مهم است و هر آنچه اقتصاد افغانستان قوی شود، گویی اقتصاد جمهوری اسلامی قوی شده است، بنابراین در کنار هم از موهبت های الهی که خداوند متعال در اختیار ما قرار داده بهره می‌بریم.

محمد کرمی با اشاره به اینکه پیرو سفر معاون اقتصادی رئيس الوزرا طالبان به جمهوری اسلامی ایران توافقات خوبی انجام شده است، عنوان کرد: در راستای اجرایی شدن این توافقات جلسات و پیگیری های خوبی انجام شده که باید دو کشور از توان یکدیگر برای پیشبرد اهدافشان بهره بگیرند.

وی با بیان اینکه توافقات خوبی در خصوص ترانزیت و راه آهن برای انتقال بار به دلیل اهمیت موضوع تجارت انجام گرفته است، گفت: در خصوص تسهیل تجارت، حقوق گمرکی باید توافقاتی داشته باشیم که به راحتی تجارت شکل بگیرد تا هر دو کشور از ظرفیت‌هایی که مرز دارد بهره مند شوند.

والی سیستان و بلوچستان افزود: تشکیل شرکت های مشترک و سرمایه گذاری های مشترک می‌تواند کمک کند تا دو کشور از ظرفیت‌های یکدیگر بهره بگیرند.

وی افزود: در سفرهای قبلی نیز توافقاتی صورت گرفته و بخشی از آن نیز انجام شده که نیاز است روند تجارت برای دو طرف تسهیل شود.

وی با بیان اینکه توسعه بخش ترمینال ها بسیار مهم است، عنوان کرد: باید به شکلی عمل کنیم که ترانزیت راحت انجام شود تا بتوان از ظرفیت مرز به بهترین نحو استفاده کرد.

مولوی نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت برای پی گیری توافقات اقتصادی و تجاری صورت گرفته با کشور ایران و همچنین تسهیل بیش از پیش تجارت بین دو کشور، روز چهارشنبه در رأس هیأتی از مرز زمینی ولایت نیمروز وارد ولایت سیستان و بلوچستان ایران شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • رایزنی ایران و افغانستان بر تقویت ترانزیت از مسیر چابهار
  • نشست اقتصادی ایران و افغانستان در زاهدان
  • درخواست یک مقام طالبان برای به بهره‌برداری رسیدن مسیر چابهار-افغانستان
  • آیین گرامیداشت حاج حسین ندیم پدر شهیدان احمد و اسماعیل ندیم
  • امضای ۲ سند همکاری اقتصادی میان ایران و امارات 
  • روایت روزنامه جمهوری اسلامی از مدارا با طالبان بدون خط قرمز/ جازدن سیل به جای دادن حقابه!
  • احمد داود اوغلو با هنیه دیدار کرد
  • هشدار احمد مسعود درباره احتمال حمله تروریستی از خاک افغانستان به آمریکا و اروپا
  • دیدار نمایندگان فتح و حماس در چین/ پیشرفت مذاکرات مثبت بود
  • ایران حمله تروریستی هرات را محکوم کرد